YAVRU KÖPEKLER NE YEMELİ

PAYLAŞ
YAVRU KÖPEKLER NE YEMELİ
  • 0
  • 263
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
  • 4 dakika da oku
  • +
  • -
köpek eğitimi

Yavru köpekler ne yemeli sorusu birçok kişinin bilmek istediği bir konudur. Yavru köpekler yanlış beslendiğinde gelişemezler. Bunun sonucu olarak ise çok erken aylarda hastalanır,çok küçük ve güçsüz oldukları için de kısa sürede yaşamlarını kaybederler.Bu üzücü durumun gerçekleşmemesi için uzman veteriner hekimlerinin vereceği tavsiyelere uyulması yararlı olacaktır.Yavru köpek sahipleri eğer bilinçli bir besleme uygulaması yapar iseler yavru köpekler hem sağlıklı büyür,hem de  daha mutlu ve neşeli olurlar.Mutlu, beslenmesi sağlıklı, yaşadığı ortamı hijyenik olan yavruların yetişkin köpek olduklarında daha sakin ve itaatkar oldukları gözlemlenmiştir.Yavru köpekler yetişkin köpeklere göre çok farklı bir beslenmesi vardır ve uzman veterinerler bunu köpek sahiplerine aylık beslenme kuralları şeklinde anlatırlar. Öncelikle, doğumdan itibaren hem anneli yavru köpeklerde, hem de annesiz kalmış olan yavrularda beslenme konusunda sahipler tarafından özen gösterilmeli, yavru köpeğin yedikleri ile çok dikkatli bir şekilde  ilgilenilmelidir.

Köpek Eğitimi

Yavru köpeklerin ait olduğu ırk ve fiziksel özelliklerine uygun olan farklı beslenme ve mama uygulamaları bulunmaktadır. Aslında bu konuda çok değişik besleme yöntemleri olsa da genelde takip edilen bazı ana yöntemler vardır. Bu yöntemler içinde en önemlisi beslenme  zamanlarının doğru yapılmasıdır. Yavru köpekler ne yemeli  derken kastedilen şeyler içerilecek süt, kuru ve konserve mama, daha sonraki aylarda eklenecek takviye yiyeceklerin çeşitleri ile bunların günlük ve haftalık kullanım miktarlarıdır.sağlıklı ve dengeli beslenmesi için  pek çok kriter söz konusudur.Uzman bir veteriner hekim desteği sayesinde, yavru köpeğin sahibi rahatlıkla bu uygulamalar hakkında bilgilenebiir.Bu şekilde beslenme programı en doğru şekilde ayarlanır, yavru büyümesini en sağlıklı şekilde tamamlayacaktır. İlk  12 aylık süreç büyüme dönemi diye kabul edilir ve  bu süre bittiğinde yavru köpeğin gelişimi bitmiş olur.Bu sebeple yavrununilk yıl alacağı gıdalar ve kazandığı beslenme alışkanlıkları onun yetişkinlik dönemi için çok büyük önem taşır.

YAVRU KÖPEKLER NE YEMELİ

Yavru köpek için ilk beslenme  annesinin sütüdür.Bu çok değerlidir.Annesi tarafından süt ile beslenemeyen yavrular çok zor büyümektedir. Aynı şey insan yavrusu için de geçerlidir;  çünkü anne sütünün içindeki  maddelerde yavrunun  immün sistemini güçlendirir; yavruyu tüm mikroplara ve hastalıklara karşı korur. Annesiz olan veya terk edilen yavru köpekler ne yemeli diye sorulsa buna uzmanların verdiği cevaplar ilk olarak inek sütü anne sütünün yerini tutmaz ama yine de alternatif çözüm olarak kullanılabilinir. İnek ve ya keçi sütü hiçbir şekilde yavruya direkt olarak; yani içine su koyulmadan verilmez. Aksı halde yavru köpekte önemli mide sorunları baş gösterir oluşur ve bu yavru köpeğin sağlığını bozar. İnek süt ile su; ki asla musluk suyu kullanılmaz,  ½ oranlarında karıştırılarak yavru köpeğe verilebilir. Sıvılar asla çok sıcak ve ya çok soğuk olmamalıdır. Mümkünse verilen sütün günlük süt olmasına dikkat edilmelidir. Beslenme için yavru köpek 1,5- 2 saatte bir biberonla beslenmelidir. İlk aylarda dişleri henüz çıkmadığı için çiğneme yapamaz, bu nedenle yavru sadece biberon ile beslenir.

YAVRU KÖPEKLER NE YEMELİ ?

Yavru köpeğe verilen gıdanın vitamin ve protein bakımından dengeli olması çok önemlidir.Genelde içindeki kalsiyum oranı yüksek gıdalar yedirilmelidir. Yavru köpekler ne yemeli sorusuna cevaplardan bir diğeri ise kuru mamadır.Ama iki aylık olmadan önce  kuru mamayı su ile yumuşatıp verilmesi gerekir.

Yavru köpekler ne yemeli   sorusuna bir çözüm ise ailede yenen sağlıklı ev yemekleridir. Köpekler aslında etoburdur ve genel olarak balık,tavuk ve et olarak tüm et çeşitlerini yerler ama yavru köpeklerin sindirim sistemi narin olduğu için yağlı ve baharatlı et yemekleri az verilmeli hatta hiç verilmemeli,sebze yemekleri verilmelidir.

 

Incoming search terms:

  • yavru köpekler
köpek eğitimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir